SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA


Podatki o podjetju

Dean Terčič s.p.
Podsabotin 30
5211 Kojsko
Slovenija
DŠ: SI14860414 (Podjetje je zavezanec za DDV.) 
Matična številka: 6383777000

Telefon: 070 777 100
Email: info@kamadopro.eu

 

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (povpraševanje preko elektronskega naslova ali telefonske številke in na podlagi predračuna plačilo na TRR).

Vrste uporabnikov

Za nakup registracija ni potrebna. Pravico do nakupa imajo vsi gostje spletne strani, kateri oddajo zahtevek za predračun.

Dostopnost informacij
Podjetje Dean Terčič s.p. se zavezuje, da bo kupcu zagotovilo naslednje informacije: 
a) podatki podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko), 
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku), 
e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza, 
g) način plačila in dostave, 
h) časovno veljavnost ponudbe na podlagi predračuna, 
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka, 
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov in cene
Cene artiklov vam posredujemo na podlagi predračuna. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku prejete ponudbe in veljajo do veljavnosti le te.  

Naročilo in cene
Kupoprodajna pogodba med podjetjem Kamado Pro in kupcem je izdelana na podlagi predračuna takrat, ko prodajalec prejme kupnino na TRR. Od izdanega predračuna so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba je shranjena v elektronski obliki v sedežu podjetja prodajalca in je na voljo s pisno zahtevo kupca. 

Rok dostave 

Izdelke je možno osebno prevzeti na sedežu podjetja oziroma po dogovoru je možna dostava po Sloveniji v roku 5 delovnih dni.

Načini plačila

Podjetje Dean Terčič s.p.  omogoča naslednje načine plačila:

 • po povzetju z gotovino (velja za dodatno opremo),
 • po predračunu z nakazilom na račun upravitelja Dean Terčič s.p.

Dostava je za vsa naročila po ceniku podjetja SI EXPRESS Slovenskih železnic, ali Intereuropa d.o.o.. Dostavljamo samo na področju Slovenije.

Izdaja računa

Kamado Pro po plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Postopek nakupa

Na spletni strani www.kamadopro.eu izberete željene izdelke in z opisom ter kodo izdelka oddate povpraševanje za ponudbo oziroma predračun. Prodajalec se obvezuje da bo v najkrajšem možnem času poslal ponudbo, najkasneje v dveh delovnih dneh.

Postopek obveščanja o nakupu

 • Po prejetem plačilu na TRR kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je plačilo  sprejeto in da je možen osebni prevzem artiklov na sedežu podjetja oziroma po dogovoru prodajalec organizira dostavo preko SI EXPRESS ali Intereuropa d.o.o..
 • Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da pri oddaji zahtevka za ponudbo vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila. 

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

·        Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info@kamadopro.eu)  ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Obrazec za odstop od pogodbe na daljavo vam pošljemo na elektronski naslov na podlagi vašega zahtevka. 

 • Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Dean Terčič s.p., Podsabotin 30, 5211 Kojsko, Slovenija. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. 
 • Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen ali izgubljen. 
 • Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe. 

Odgovornost za stvarne napake
Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Varnost

Kamado Pro uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Varovanje osebnih podatkov

 • Kamado Pro navedene osebne podatke uporabi za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom.
 • Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
 • Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija

Kamado Pro bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Kralj Žara izrecno spoštovala.

Pravno obvestilo 
Spletna stran www.kamadopro.eu in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Omejitev odgovornosti

Kamado Pro se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Kamado Pro včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Kamado Pro kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Izključitev odgovornosti
Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Pritožbe in spori
Kamado Pro spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Kamado Pro se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@kamadopro.eu. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Kamado Pro bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Kamado Pro se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Kamado Pro prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče v Novi Gorici. 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov
Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.